2017-07-07

Rutab 30 år

 

 

Rutab AB fyller 30 år den 10 juli 2017

Rutab startade sin verksamhet 10:e juli 1987 genom Ken Tapper, Paul Tapper & Bernt Runbom.
Med ett förflutet inom Eldon var det naturligt att de första produkterna som bolaget marknadsförde på den svenska marknaden var bl. a normkomponenter, kopplingsur & förskruvningar.
Likt många andra nystartade bolag var första året tufft med en omsättning om 3,7Mkr och ett negativt resultat om -0,7Mkr. För att minska förlusten sålde man diverse verktyg såsom skruvdragare & tänger ifrån Richmond. Genom förvärvet av Ingenjörsfirma Alf Persson 1989 blev Rutab återförsäljare av ADAX Elradiatorer varpå samarbetet med Sveriges Elgrossister startade.
Ägarna lyckades snabbt vända resultatet till positivt och genom en tydlig strategi har Rutab haft en positiv utveckling sedan dess.
Rutab har genom åren utvecklats ifrån att vara ett renodlat agenturföretag till att vara en lösningsorienterad samarbetspartner till våra kunder.

Rutab_30_Tidslinje.png

Vi har kontinuerligt förändrat vår produktportfölj utifrån målet att tillföra så mycket mer än enbart en produkt till våra kunder.
Det har vi gjort i nära samarbete med våra leverantörer samt väl genomtänkta förvärv.
Genom förvärvet av Treotham utökades produktsortimentet med främst Skyddsslang & dosor.
Genom förvärvet av Novum fick vi tillgång till främst maskinkabel & produkter för Närvaro/rörelsedetektering.

Vi vill tacka kunder, leverantörer & andra samarbetspartner för allt stöd vi fått genom åren och ser fram emot ytterligare minst 30-års samarbete.